[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Korvetten Olfert Fischer tog i april imod sit første hold af værnepligtige. Det var første gang, at korvetten skulle fungere som uddannelsesplatform, men den rolle har besætningen varetaget så flot, at flere af de værnepligtige nu ønsker at blive i Søværnet.

De 17 værnepligtige har netop afsluttet de syv ugers sejlads, som afrunder værnepligten, og seks af dem er så begejstrede for tiden til søs, at de har valgt at skrive kontrakt med Søværnet. En af dem er Bjarke Bendixen, der er civilt uddannet elektriker.

- Jeg vil gerne have nye faglige udfordringer. Det er nogle helt andre elektriske systemer, som jeg arbejder med om bord på skibet. Arbejdet til søs udfordrer også min kreativitet. Man bliver god til at finde på alternative løsninger, når man er langt væk fra land. Derudover får jeg en masse oplevelser. Jeg har allerede på de syv uger set mange forskellige skibe og mødt mennesker fra flere lande i Europa, siger han.

Populær værnepligt
Der er i øjeblikket op til halvandet års ventetid på en plads som værnepligtig i Søværnet, og ligesom Olfert Fischer har påtaget sig en ekstra opgave med at uddanne værnepligtige, gør Forsvarets Rekruttering hvad de kan, for at finde ekstra pladser. For værnepligten er særdeles vigtig for rekrutteringen af nye folk. Meget tyder nemlig på, at Søværnet vinder ved nærmere bekendtskab.

Mere end hver tredje bliver så begejstret for tiden som værnepligtig, at de beslutter at skrive kontrakt med Søværnet. Bjarke Bendixen brugte netop tiden som værnepligtig til at få et indtryk af arbejdet om bord på skibene og beslutte, om livet til søs var noget for ham.

- Inden jeg søgte værnepligt i Søværnet, var jeg lidt bekymret for, hvordan tonen var ude på skibene. Jeg gider ikke finde mig i noget med kæft, trit og retning. Men de fordomme, jeg måske havde, fik jeg hurtigt afkræftet. Efter en uges tid, var jeg sikker på, at jeg ville fortsætte min karriere i Søværnet. Der bliver forventet noget af mig, men jeg har også megen indflydelse i hverdagen. Jeg får lov til at komme ideer og kritik, og det bliver positivt modtaget.

(Kilde: Søværnets Operative Kommando)