[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De fleste ved, at Danmark har soldater i Kosovo eller Afghanistan, men siden 1. december i år har der også været danske soldater i Libanon. I alt 150 danske soldater indgår nemlig som en del af FN’s styrke i Libanon, den såkaldte UNIFIL-styrke. Det drejer sig om en logistik- og transportenhed med bidrag fra alle tre værn; flyvevåbnet, søværnet og hæren.
Forsvarschef general Knud Bartels er 19.-20. december på besøg hos den danske enhed, hvis primære opgave er at yde transportstøtte til de mange FN-lejre i det sydlige Libanon. Selv bor de danske soldater i en lejr tre kilometer fra den israelske grænse i det sydvestlige Libanon, hvor FN’s UNIFIL hovedkvarter ligger.

Under besøget i Libanon skal forsvarschefen blandt andet deltage i en patrulje med de danske soldater, ligesom han får lejlighed til ved selvsyn at opleve deres arbejds- og levevilkår.
Forsvarschef general Knud Bartels siger i forbindelse med besøget:
- Det danske bidrag til UNIFIL er opstillet på kort tid, og det er derfor positivt at opleve, at enheden er kommet så godt fra start, og allerede nu får ros for sin opgaveløsning. Samtidig er det også glædeligt, at Danmark på denne måde er i stand til at udsende en værnsfælles enhed, som arbejder målrettet sammen om at løse deres opgave.

Forsvarschefen har siden sin tiltrædelse 16. november 2009 besøgt de udsendte danske styrker i Afghanistan og Kosovo, og besøget i Libanon er således det sidste i rækken af besøg hos danske styrker udsendt i internationale missioner i denne omgang.

For yderligere oplysninger kontakt Forsvarskommandoens pressevagt på telefon 70 200 440.

Fakta om det danske bidrag til UNIFIL
Flyvevåbnets Combat Support Wing har fra december 2009 til august 2010 ansvaret for det 150 mand store danske transport- og logistikbidrag, der er udsendt til Libanon som en del af FNs UNIFIL-styrke.
Den primære opgave for det danske bidrag er at yde transportstøtte til de mange FN-lejre i det sydlige Libanon, som bemandes af mere end 12.000 soldater fra 30 nationer. Danskerne bemander også brandstationen i lejren, servicerer de mange køretøjer og stiller chauffører til ambulancer. Desuden opretholdes et bjærgningsberedskab, der rykker ud i tilfælde af, at et FN-køretøj havarerer i ansvarsområdet.