[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Onsdag den 30. juni kan du deltage i en konkurrence om en flyvetur med forsvarets redningshelikopter, og torsdag den 1. juli lander redningshelikopteren og søværnets Lynx-helikopter på plænen ved Langelinie i Horsens. Det sker i forbindelse med forsvarets årlige temadage ”Søredning og badesikkerhed”. Onsdag klokken 12:00 – 17:00, torsdag klokken 10:00 – 16:00

Formålet med arrangementet er at informere om, hvordan du kan undgå at komme ud for en ulykke, når du bader.

Redningsdemonstration med helikopter
På ”Søredning og badesikkerhed”-dagene vil mandskabet i redningshelikopteren tre gange i løbet af torsdag demonstrere, hvordan de  redder en person i vandet. Desuden vil du kunne komme helt tæt på den store redningshelikopter EH101 og søværnets Lynx-helikopter, når de lander på plænen. Helikopterne vil være ved Langelinie torsdag fra klokken 10:50 til klokken 15:45.

Redningsdemonstrationerne vil finde sted klokken 11:30, 13:30 og 15:00.

Foruden helikopterne bliver der meget andet at se på og røre ved. Du kan blandt andet prøve ’hoisten’, der er det hejseværk, med hvilket forulykkede personer hejses fra vandet og op i helikopteren.
 
Hvert år rykker redningsmandskabet ud 500-600 gange for at redde personer, der er kommet i livsfare til søs. Det sker med søværnets skibe, redningshelikoptere og med assistance fra marinehjemmeværnet, politiet og det civile redningsberedskab.

Gode råd om badesikkerhed
Husk de syv gode råd om badesikkerhed, når du kaster dig i bølgerne:

1. Bad aldrig alene
2. Bad kun, hvor det er tilladt
3. Gå kun ud til, hvor du har vand til navlen
4. Svøm langs med kysten
5. Spring kun på hovedet, hvis du har undersøgt, at vandet er dybt nok.
6. Bad aldrig med alkohol eller euforiserende stoffer i blodet
7. Gå op, når du begynder at fryse

Lad badedyret blive hjemme
Hvert år drukner personer, fordi de driver til havs på badedyr. Og hvert år bliver SOK og flyvevåbnet alarmeret, fordi badedyr driver alene rundt på havet. Hver gang iværksættes en redningsaktion for at lede efter eventuelle personer.

Derfor: Lad badedyret blive hjemme! Så undgår du at udsætte dig selv for fare for at drukne, og du bliver ikke årsag til en unødig redningsaktion.

Læs mere om badesikkerhed på:
www.badesikkerhed.dk
www.respektforvand.dk