[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Thomas Jerichow, Kommunikationsafdelingen

Trods den dramatiske begivenhed var episoden er god oplevelse for kasernemester Ole Lembcke Pedersen.

- Faktisk var vi vældigt tilfredse med slukningsarbejdets forløb. Samarbejdet mellem forsvaret, beredskabet og politiet fungerede perfekt og demonstrerede, at vi kan håndtere også ret alvorlige brande, fortæller Ole Lembcke Pedersen fra Borris.

Skydeterrænet råder selv over fire specialudrustede pansrede mandskabsvogne med brandudstyr, men endte med at have 50 militære og civile køretøjer i gang med at bekæmpe brandene.



- Problemet var, at det brændte flere steder samtidigt. Derfor var det vigtigt for os at få forstærkning, og det fik vi, forklarer Kasernemesteren.

Ud over de 50 militære og civile køretøjer deltog mere end 160 soldater og civile i slukningsarbejdet.

Trods 40 brande siden januar var det første gang i år, at Borris har tilkaldt hjælp udefra. Første skridt var at alarmere Beredskabskorpset i Herning og de lokale kommuners brandvæsen. De kom hurtigt frem til brandene og fik senere støtte af flyvevåbnets brandbiler, en helikopter fra Flyvestation Karup og til sidst af politiet, som evakuerede beboere fra de enkelte civile huse i de områder, hvor det brændte nær skydeterrænets naboer.

Skydeterrænet i Borris har fået omkring 10 millimeter regn siden i vinter, og der er betydelige begrænsninger på hvilke typer skydninger, der må afvikles de kommende uger. Skydekontoret vurderer dagligt brandfaren og tilpasser skydningerne til vejret.