[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Under terrorhændelserne i København den 14. og 15. februar 2015 støttede Forsvaret politiet med en række kapaciteter. Blandt andet blev tre helikoptere (FENNEC, LYNX og EH-101) i løbet af den 14. februar enten indsat eller sat på beredskab til at støtte politiet.

I dag blev Rigspolitiets evaluering af myndighedsindsatsen forud for og i forbindelse med terrorhændelserne den 14. og 15. februar 2015 i København offentliggjort. Evalueringen indeholder et bilag med en kronologisk oversigt (politiets log), som kan give indtryk af, at samtlige Forsvarets helikoptere var ude af drift på grund af fejl på disse.

Derfor skal det for god ordens skyld præciseres, at i forhold til politiets indledende anmodning om akut støtte med en observationshelikopter tilbød Forsvaret at sende en FENNEC-helikopter fra Jylland til observationsopgaven. Den store SAR-helikopter i Roskilde var på det tidspunkt af tekniske årsager pålagt restriktioner. Man kan ud af den kronologiske oversigt se, at politiet i situationen i stedet valgte at trække på regionens akutlægehelikopter til observation. I løbet af lørdagen var FENNEC, LYNX og EH-101 helikoptere enten indsat eller på beredskab til at støtte politiet.