[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve

Kampflybidraget
Det danske F-16 detachement har i perioden 31. august kl. 1200 til 7. september kl. 1200 fløjet 10 missioner over de irakiske provinser Ninawa, Erbil og Dahuk. Der er i den forbindelse anvendt 6 præcisionsbomber. Missionerne har omfattet angreb på en ISIL-bygning med ISIL-krigere, angreb på en ISIL observationsfacilitet samt angreb på tunnelsystemer brugt til opbevaring af våben. Derudover har flyene udført overvågning og efterretningsindsamling.

Danske F-16 har dermed fløjet 121 missioner i alt fra Incirlik Air Base i Tyrkiet siden midten af juni, hvor kampflybidraget atter blev indsat i koalitionen mod ISIL. I den periode er der anvendt 181 præcisionsbomber.

Træningsbidraget
Træningen af de irakiske sikkerhedsstyrker er nu i gang igen efter en kort periode, hvor den primært har stået på dansk instruktøruddannelse. I den forgangne uge har DANCON gennemført træning af 15 irakiske soldater. Dermed har DANCON Hold 4 gennemført 383 uddannelser for enkeltmand. Samlet set har DANCON dermed trænet 5.027 irakiske soldater.

Radar
I løbet af ugen har radaren kørt uden afbrydelser. Operatørerne udøver luftkontrol i operationens sydlige område, som for tiden primært tjener som transit- og lufttankningsområde for de operationer, der foregår i det nordlige Irak omkring Mosul.

Den 8. september klokken 0630 lokal tid fik Hold 4 overdraget kommandoen fra Hold 3, som nu kan vende hjem til Danmark efter en veludført mission.

C-130
Ugen har været præget af to dages reparation af C-130 flyet, som indtil nu har fløjet 139 timer fordelt på 35 missioner.

Til de øvrige missioner er der intet at bemærke