[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve

Kampflybidraget
To danske F-16 kampfly deltog lørdag den 17. september sammen med andre nationers fly i det angreb, der angiveligt ramte syriske styrker. Episoden undersøges nu af koalitionen. Se mere her.

De danske F-16 har i den seneste uge fløjet 12 missioner. I forbindelse med missionerne er der gennemført overvågning, efterretningsindhentning samt angreb på en blokvogn, en stilling med et tungt maskingevær,  en ISIL træningslejr,  pansrede køretøjer,  en IED-fabrik og et ISIL opmarcherings- og samlested.
Missionerne er foregået over de irakiske provinser Erbil, Dahuk og Ninawa samt de syriske provinser Ar Raqqah, Halab og Dayr Az Zawr.

Fra onsdag den 14. september kl. 12.00 til onsdag den 21. september kl. 12.00 er følgende gældende:

  • - Der er fløjet 12 missioner
  • - Der er anvendt 20 præcisionsbomber

Den samlede total er dermed:

  • - Der er totalt fløjet 143 missioner
  • - Der er totalt anvendt 213 bomber

Træningsbidraget
Træningsbidraget har i den forløbne uge været involveret i træningen af det irakiske Border Guard Police. Uddannelsen har primært været fokuseret på enkeltmandsfærdigheder, herunder blandt andet våbenbetjening og taktisk sanitetstjeneste for enkeltmand. De irakiske officerer har gennemført samme pensum samt været på et to-dages kursus i kortlære.

Radarbidraget
Radaren har den seneste uge kørt uden afbrydelser. Bidraget støtter fortsat koalitionens kamp mod ISIL omkring de befriede områder vest for Bagdad.

Minusma
I Mali er højtiden Tabaski (12. til 15. september) forløbet fint, og højtiden er blevet fejret uagtet at sikkerhedssituationen i den nordlige del af Mali er meget spændt. De danske styrkebidrag har løst rutinemæssige opgaver - herunder moniteret fejringen af Tabaski.

Andre missioner
Der er intet at bemærke fra de øvrige danske missioner i udlandet.