[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve – Irak og Tyrkiet

Kampflybidraget
Kampflybidraget deltager fortsat i kampene om Mosul.
De danske F-16 kampfly har i den seneste uge gennemført 12 missioner. Der er blevet udført overvågning og efterretningsindhentning. Derudover er der udført angreb på bygninger og køretøjer med ISIL personel, personel i terræn, kommunikationsfaciliteter og faciliteter der fremstillede improviserede sprængladninger.

Missionerne er foregået over de irakiske provinser Salah Ad Din, At Ta’mim , Erbil, Dahuk og Ninawa samt de syriske provinser Ar Raqqah, Halab, Al Hasakah og Dayr Az Zawr.

Fra onsdag den 19. oktober klokken 1200 til onsdag den 26. oktober klokken 1200 er følgende gældende:

  •  Der er fløjet 12 missioner
  •  Der er anvendt 10 præcisionsbomber
  •  Der er totalt fløjet 202 missioner
  •  Der er totalt anvendt 298 præcisionsbomber

Radarbidraget
Bidraget udfører en vigtig rolle i koalitionens kamp om befrielsen af Mosul, idet bidraget forestår lufttankning af mange af de fly, der er på vej til området.

Transportflybidraget
Efter en længere travl periode, hvor der er transporteret 60 ton gods og 76 passagerer til Tyrkiet og internt i Irak, er det blevet tid til at vedligeholde flyet, mens de kommende missioner planlægges.


Operation Ocean Shield – Seychellerne
Challenger-bidraget til Operation Ocean Shield har siden den 19. oktober opereret fra Seychellerne med henblik på at gennemføre antipirateri-flyvning i Det Indiske Ocean ud for Somalia. Det er sidste gang, Danmark deltager i Operation Ocean Shield, da missionen slutter ved udgangen af 2016. Bidraget deltager til og med den 19. november.

Resolute support - Afghanistan
De to danske sygeplejersker på Role 2 hospitalet på basen ved Hamid Karzai International Airport i Kabul hjalp til da fem sårede ved Camp Morehead blev bragt til hospitalet.

Standing Nato Maritime Group 2
Støtteskibet Absalon er returneret til Middelhavet efter at have afsluttet sin deltagelse i øvelse Joint Warrior ved Skotland. Absalon vil i den resterende del af oktober og størstedelen af november forventeligt være i Middelhavet. Det er fortsat planen, at skib og besætning skal returnere til Danmark primo december i år.