[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve

Kampflybidraget
Kampflybidraget deltager fortsat i kampene om befrielsen af Mosul. Kampene om Raqqah er nu indledt, og også her deltager danske F-16 kampfly.

De danske F-16 har i den seneste uge gennemført 12 missioner. Det drejer sig blandt andet om overvågning og efterretningsindhentning, samt angreb på bygninger, morterpositioner m.v.

Missionerne er foregået over de irakiske provinser Ninawa, Erbil, Al Anbar, At Ta’mim og Diyala samt den syriske provins Ar Raqqah.

Fra onsdag 2. november kl. 1100 til onsdag den 9. november kl. 1200 gælder følgende:

  • Der er fløjet 12 missioner
  • Der er anvendt 11 præcisionsbomber
  • Der er totalt fløjet 223 missioner
  • Der er totalt anvendt 319 præcisionsbomber

Transportbidraget
Ugen har budt på dårligt vejr i missionsområdet, men det er alligevel blevet til tre missioner med i alt 30 tons gods og 50 passagerer.Radarbidraget

Bidraget har i denne uge opretholdt traditionen med at afholde DANCON-march på basen i De Forende Arabiske Emirater.
Både radar og operatører bidrager til stadighed indirekte til bekæmpelsen af ISIL. I denne uge har operationerne været fokuseret på at lufttanke fly på vej til og fra kampene i og omkring Mosul.

Standing Nato Maritime Group 2
Absalon gennemfører NATO-operationer i den østlige del af Middelhavet. Skibsbidraget er siden deltagelsen i øvelse Joint Warrior ved Skotland i oktober sejlet tilbage til Middelhavet, hvor enheden indgår i NATO’s opgaveløsning. Før turen går tilbage mod Danmark, resterer der yderligere en periode med planlagte opgaver og et havneophold i Middelhavet. Enheden forventes retur i Danmark i de første dage i december.

Andre missioner
Der er ikke noget nyt at rapportere fra de øvrige danske missioner i udlandet.