[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Operation Inherent Resolve

Transportbidraget – Kuwait
Det danske C-130 bidrag til Operation Inherent Resolve har gennemført den sidste mission, og både fly og medarbejdere ankom søndag den 18. december til Danmark. Det danske C-130 bidrag har siden den 1. juli 2016 ydet taktisk lufttransportstøtte til specialoperationskommandoen i operationen. Derudover har bidraget i perioden støttet genforsyning og personelrotation af danske enheder i Irak.

- Det har været et privilegium at være chef for det danske bidrag hernede. Vi har modtaget stor anerkendelse fra vores samarbejdspartnere. Vores kapacitet har været særdeles efterspurgt hernede, og vi har måttet prioritere mellem de mange henvendelser og opgaver til os. Det er tydeligt, at vi har været med til at gøre en forskel og endnu engang har vist omverdenen, at Flyvevåbnet altid leverer en pålidelig opgaveløsning rettidigt og af høj kvalitet siger major Søren Bonfils, chef for bidraget.

Bidraget har i hele perioden gennemført 102 missioner, flyttet over 1.000 passagerer og næsten 750.000 kilo gods. En del af missionerne blev gennemført som air-drop missioner af både faldskærmsspringere og forsyninger. Destinationerne for flyvningerne i Irak har primært været Baghdad, Erbil og Al Assad,ligesom der har været en del flyvninger til Incirlik i Tyrkiet.

Træningsbidraget – Irak
Træningsbidraget afslutter i denne uge uddannelsen af en Border Guard Police Bataljon. De forventer, at påbegynde træningen af den næste bataljon i slutningen af december.

Radarbidraget – Irak og Forenede Arabiske Emirater
Radarbidraget har i den forgangne uge været udfordret med fejl på satellitforbindelserne mellem radaren i Irak og operatørerne i De Forenede Emirater. Forbindelsen er nu genetableret, og bidraget har brugt tiden fornuftigt og gennemført eftersyn på radaren i perioden.

MINUSMA – Mali
Generalmajor Michael Lollesgaard afsluttede den 16. december sin tjeneste som chef for den militære del af MINUSMA. Lollesgaard afslutter dermed næsten to års tjeneste i Mali.
 
Der er ikke noget nyt at berette fra de øvrige danske internationale missioner.

Næste Mission Update udsendes i uge 1 2017.