[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Kampflybidraget
I den forgangne uge har de danske F-16 kampfly angrebet mål i Al Anbar, Salah Ad Din, Ninawa, Erbil og Dahuk provinserne i Irak. Missionerne har omfattet angreb på fjender i bygninger, fjender i det åbne terræn, køretøjer samt raketudstyr. Derudover har missionerne omfattet overvågningsopgaver og efterretningsindhentningsopgaver.
Til og med onsdag den 10. august kl. 12 er følgende gældende:

  • Antal fløjne missioner i den forgangne uge: 10
  • Antal anvendte præcisionsbomber i den forgangne uge: 8
  • Antal fløjne missioner totalt: 77
  • Antal anvendte præcisionsbomber totalt: 101

Ved siden af denne artikel på forsvarets hjemmeside findes der nu en artikel, der i detaljer beskriver beslutningsprocessen i forbindelse med indsættelse af kampfly.

Træningsbidraget
Hold 4 har nu afløst Hold 3. Rotationen mellem Hold 3 og Hold 4 er forløbet planmæssigt.
Hold 3 har leveret et professionelt stykke arbejde, der bliver rost af både irakiske partnere og koalitionspartnere. Hold 3 har således skabt et solidt fundament for Hold 4.
I den seneste uge har Hold 4 gennemført uddannelse for 7. Irakiske Division. Aktivitetsniveauet har været tilpasset overdragelsen mellem hold 3 og hold 4.
De næste opgaver for Hold 4 vil være at forberede uddannelsen af det næste store uddannelseshold af Border Guard Police, samtidig med forberedelse af modtagelse og koordination af danske specialoperationssoldater og deres etablering på Al Asad Airbase.

Transportflybidraget
I den seneste uge har C-130 bidraget for første gang gennemført taktisk air drop i Syrien til støtte for koalitionens specialstyrker. Operationen forløb planmæssigt og har vist bidragets fleksibilitet og alsidighed overfor koalitionspartnerne. I alt blev mere end 8000 kilo gods nedkastet med god præcision.