[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Kampflybidraget

I den forgangne uge, har operationerne som de danske F-16 har deltaget i, fundet sted over de irakiske provinser Ninawa, Al Anbar, Erbil og Dahuk. Indtil onsdag middag i denne uge er der samlet fløjet 1077 flyvetimer. Missionerne har omfattet angreb rettet mod køretøjer, mortérudstyr, tunge våben, fjender og bygninger. Desuden er der gennemført overvågning og indsamling af efterretninger.

Til og med onsdag den 24. august 2016 kl. 12 er følgende gældende:

  • Antal fløjne missioner i den forgangne uge: 9
  • Antal anvendte præcisionsbomber i den forgangne uge: 10
  • Antal fløjne missioner totalt: 100
  • Antal anvendte præcisionsbomber totalt: 154  

Radarbidraget
I løbet af ugen har radaren kørt uden afbrydelser. Den danske radar har vist sig meget pålidelig i OIR missionen, og bidraget har indtil tirsdag morgen haft kontakt til 14.259 fly. I den forgangne uge har bidraget koordineret 80% af samtlige lufttankninger i OIR missionen.

Træningsbidraget
DANCON har afsluttet et tre ugers uddannelsesforløb af enheder fra den irakiske hær. Idet man afventer det næste store politihold til uddannelse, har DANCON i denne uge mulighed for at gennemføre intern instruktøruddannelse.

Transportflybidraget
Det danske C-130 har i den forgangne uge gennemført missioner i Irak og transportopgave til Tyrkiet og har i den forbindelse transporteret godt 12.000 kilo gods.