[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Kampflybidraget
I den forgangne uge har de danske F-16 kampfly angrebet mål i Syrien, nærmere bestemt i den syriske provins Al Raqqah, og har deltaget i operationer over de irakiske provinser Al Anbar, Ninawa, Dahuk, Erbil og Salah Ad Din. Missionerne har omfattet angreb på kommando- og kontrolfaciliteter, våbenlagre, kampstillinger og fjender i bygninger. Endelig har F-16 flyene også udført overvågningsopgaver og indsamlet efterretninger.
Til og med onsdag den 3. august kl. 12.00 er følgende gældende:
Antal fløjne missioner siden 27. juli: 12
Antal anvendte præcisionsbomber siden 27. juli: 22
Antal fløjne missioner i alt: 67
Antal anvendte præcisionsbomber i alt: 93

Radarbidraget
TPS77-radaren i Irak kører som planlagt, og bidraget leverer vigtig information til koalitionens luftovervågningsbillede. Operatørbidraget har forsat et godt samarbejde med koalitionen og løfter en væsentlig del af den operative opgave.

Træningsbidraget
Mere end 100 danske soldater er for nylig ankommet til Al Asad Airbase. Her er de nu i gang med at overtage træningsopgaven fra soldaterne på Hold 3, som inden længe vil returnere til Danmark efter seks måneders tjeneste i Irak. Overdragelsen af opgaven foregår i god ro og orden, og det er forventningen, at Hold 4 inden længe for alvor kan fortsætte træningen af de irakiske sikkerhedsstyrker.

Transportflybidraget
Den seneste uge har budt på meget forskellige opgaver for C-130 bidraget. Missionerne har omfattet støtte til træningen af koalitionens specialstyrker, der står i beredskab til hurtig indsættelse, og flytning af personel og gods for koalitionen i både Irak og Tyrkiet i den forsatte opbygning af specialoperationsbidragene. Desuden har de danske C-130 gennemført udskiftning af dansk personel ved træningsbidraget i Irak.
C-130 bidraget har endnu engang vist sig at være en meget fleksibel kapacitet, som er værdsat og høster stor anerkendelse hos Danmarks koalitionspartnere. I denne uge overdrager hold 1 opgaven i Kuwait til det næste hold, som vil være udsendt i de næste to måneder.