[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando
 
Kampflybidraget

De operationer, som de danske F-16-fly har deltaget i i den forgangne uge, har fundet sted over den irakiske provins Ninawa. 
Indtil tirsdag morgen i denne uge er der samlet fløjet 981 flyvetimer. Missionerne har omfattet angreb rettet mod køretøjer, mortérudstyr, fjender, herunder fjender i bygninger, samt gennemført overvågning og indsamling af efterretninger.
 
Til og med onsdag den 17. august 2016 kl. 12 er følgende gældende:

  • Antal fløjne missioner i den forgangne uge: 14
  • Antal anvendte præcisionsbomber i den forgangne uge: 43
  • Antal fløjne missioner totalt: 91
  • Antal anvendte præcisionsbomber totalt: 144  
 
Hold 2 har nu afløst det første F16-bidrag. Den 17. august blev kommandoen for F-16 bidraget officielt overdraget fra oberst Peter Johan Bødker til chefen for hold 2, oberst Martin Walldén Jespersen.

- Jeg er stolt over at overtage kommandoen, og mine dygtige medarbejdere og jeg ser frem til de næste måneders udfordringer, udtaler detachementscommander for hold 2, oberst Martin W. Jespersen.
 
Radarbidraget

I løbet af ugen har radaren kørt uden nævneværdige vanskeligheder. De input, der er leveret fra de danske radaroperatører til koalitionens samlede luftovervågningsbillede, har i løbet af ugen støttet koordinationen af koalitionens luftkamp mod ISIL.
 
Træningsbidraget

For tiden gennemfører DANCON Hold 4 træning af irakiske artilleriobservatører fra den 7. irakiske division. Derudover forsætter uddannelsen i basale infanterifærdigheder, der indebærer våbenbetjening, metoder til håndtering af IED’er (Improvised Explosive Devices) og taktiske forståelse af terrænets muligheder.  
 
Transportflybidraget
I ugens løb har transportflyet og besætningen gennemført taktiske air drop i Syrien til støtte for koalitionens styrker.