[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

MINUSMA - Mali
Det udsendte danske C-130-bidrag har den seneste uge fløjet tre missioner for FN. Missionerne har været transport af passagerer, der skulle fra Bamako, hvor bidraget har base, til Gao i den østlige del af Mali. En enkelt dag blev flyet forsinket på tilbageturen fra Gao på grund af en sandstorm, der gav en sigtbarhed ned til fem meter.

Regntiden er på vej i Mali, og holdet forventer at blive udfordret af dårligt vejr de næste måneder.

Bidraget har transporteret i alt 295 personer i perioden 5. juli til 11. juli.

Resolute Support Mission – Kabul, Afghanistan
En del af det danske bidrag til Resolute Support er soldater fra Opklaringseskadronen på Bornholm. De sørger hver eneste dag for, at rådgiverne sikkert kan udføre deres opgave.
De kaldes også Mobile Force Protection Team, forkortet MFPT.


- De danske soldater er nok de bedste og mest omhyggelige til denne opgave lige for øjeblikket. Det hører jeg fra de andre nationer, når de har været ude at køre med de danske soldater, siger brigadegeneral Christian Arildsen, der er chef for det danske kontingent i Afghanistan.

MFPT-soldaterne har den seneste uge kørt knap tyve eskortekørsler for rådgivere fra forskellige nationer.

Operation Inherent Resolve

Træningsbidraget – Irak
Træningsmissionen gennemfører lige nu træning for irakiske sikkerhedsstyrker. Der bliver gennemført træning for enheder fra den 7. Irakiske Infanteridivision.

Kurserne omfatter forholdsregler overfor hjemmelavede miner og morterkurser.

Der er pt. uddannet 8.218 irakiske sikkerhedsstyrker siden missionens start.

Træningsmissionen har desuden afholdt planlægningsmøder med irakiske hær- og grænsepolitienheder, hvor de fremtidige træningskurser er blevet koordineret.


Danske trænere uddanner irakiske sikkerhedsstyrker i at anvende blandt andet morterer. Mortererne giver de irakiske sikkerhedsstyrker hurtig og præcis ildstøtte.