[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve


Cooperative Deployment – Middelhavet
Fregatten Peter Willemoes har i den forgangne uge opereret i den østlige del af Middelhavet og har støttet hangarskibsgruppen med opbygning af luft- og overfladebilledet i rammen af Operation Inherent Resolve. Derudover har Peter Willemoes gennemført patruljer i området, og har samtidig haft et stabselement fra hangarskibsgruppen ombord.

Formålet med det amerikanske stabselement er at afprøve forhold, der yderligere kan øge fregattens integration i hangarskibsgruppen. I perioden har fregatten tillige gennemført et planlagt logistisk anløb af Limassol, Cypern. I forbindelse med opholdet blev der gennemført besøg af en delegation bestående af forsvarschefen, chefen for operationsstaben, chefen for marinestaben og repræsentanter fra forsvarsministeriet med flere. Delegationen fik i den forbindelse indsigt i fregattens opgaver og indsættelse i Carrier Strike Group 2. Forsvarschefen og chefen for marinestaben fik også mulighed for at møde besætningen.På billedet ses Peter Willemoes, et amerikansk forsyningsskib og USS George H.W. Bush Foto: Cooperative Deployment.


Træningsbidraget – Irak
Det danske træningsbidrag har i den forgangne uge gennemført træning af 325 irakiske soldater fra Border Guard Police. Der er blevet undervist i emner som skydning, krigens love, taktisk sanitet, check points og forhold over for IED’er. Desuden har der i perioden været gennemført en særskilt føringsuddannelse for de irakiske officerer.

Træningsbidraget har i perioden også haft besøg af chefen for Combined Joint Task Force, generalløjtnant Townsend, som overværede træning på Al Asad Air Base.

I alt har træningsbidraget i indeværende træningsforløb afsluttet 1350 uddannelser for enkeltmand. Samlet har det dansk-britiske Building Partner Capacity ved Task Force Al Asad trænet over 7.000 irakiske sikkerhedsstyrker siden missionens opstart.

Endelig har byggeholdet fra Ingeniørregimentet færdiggjort det nye værksteds- og depotområde i Camp Havoc, som nu er taget i brug.


Stemningen er god, og de irakiske soldater motiverede for skydeuddannelse. Foto: Presseofficer Jeanette Serritzlev, DANCON OIR 5

Radarbidraget – Irak og Forenede Arabiske Emirater

Det danske radarbidrag har haft endnu en travl uge i kampen mod ISIL. Ved operatørbidraget har man i perioder haft mange fly indenfor et meget begrænset område. Her er det de danske operatørers opgave at afvikle alle missionerne på en sikker og forsvarlig måde, så ingen fly kommer for tæt på hinanden eller for tæt på diverse skydninger med artilleri. Teknikkerne i de Forenede Arabiske Emirater og Irak har haft travlt med eftersyn af den danske radar samt backup af server.

Resolute Support Mission - Afghanistan
Der har været to hændelser i Kabul i de seneste dage. Den 7. marts slog en raket ned i et civilt område udenfor Resolute Support Missions hovedkvarter. Den 8. marts blev et hospital i Kabul angrebet. Alt dansk personel er i god behold og var ikke involveret i de to hændelser.