[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve

Træningsbidraget
Træningsbidraget ved Task Force Al Asad har i den forgangne uge gennemført træning af 300 irakiske soldater fra Border Guard Police. Bataljonen har været igennem et månedlangt uddannelsesprogram, som kulminerede med en øvelse.

Onsdag den 15. marts var der parade for den færdigtrænede enhed og modtagelse af en ny bataljon, som snart påbegynder træningen.

Samlet har det dansk ledede BPC ved Task Force Al Asad trænet over 7.000 irakiske sikkerhedsstyrker siden missionens opstart.


Foto: Presseofficer Jeanette Serritzlev, DANCON OIR 5

Om træningsbidraget
Træningsbidraget indgår i et dansk-britisk BPC; Building Partner Capacity, som er dansk ledet. Det danske træningsbidrag består af danske træningsteam samt tre bidrag fra hhv. Estland, Letland og Litauen. 


Foto: Presseofficer Jeanette Serritzlev, DANCON OIR 5


Cooperative Deployment

Fregatten PETER WILLEMOES har i den seneste uge forladt operationsområdet i Middelhavet og har patruljeret sydover gennem Suez-kanalen og Det Røde Hav sammen med hangarskibsgruppen. Fregattens opgave under patruljeringen mod nyt operationsområde i Den Persiske Golf har primært været eskorte af hangarskibsgruppen og bidrag til opbygning af luft- og overfladebilledet. 

Fregatten PETER WILLEMOES vil i perioden frem til maj 2017 bidrage til Operation Inherent Resolve, gennem det samlede forsvar af hangarskibsgruppen.