[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Resolute Support – Afghanistan
Den danske brigadegeneral Christian Arildsen har i denne uge deltaget i udnævnelsen af den seneste årgang af Inspector Generals. Det særlige ved denne årgang er, at tre ud af de 51 udnævnte er kvinder.

Inspector Generals har til opgave at inspicere træning, uddannelse og processer for at sikre, at den afghanske hærs kampkraft er optimal. De er dermed med til at kæmpe mod den korruption, som findes i Afghanistan. Samtidig er de med til at sikre, at den afghanske hær har de bedste forudsætninger for at bekæmpe Taleban.

Inspector General-kurset et forholdsvist nyt, og der uddannes cirka 50 personer årligt. De danske rådgivere har hjulpet med at sikre kvaliteten af uddannelse ved blandt andet at evaluere uddannelsesplaner samt ved at overvære undervisningstimer.

Onsdag morgen blev Kabul ramt af en kraftig bilbombe. Eksplosionen fandt sted i nærheden af ambassadekvarteret tæt på den tyske ambassade. Ingen danske soldater kom noget til ved hændelsen.Brigadegeneral Christian Arildsen ses her sammen med de tre afghanske kvinder, der sammen med deres mandlige kolleger for nyligt blev udnævnt til Inspector Generals.


United Nations Truce Supervision Organization (UNTSO) - Mellemøsten
Onsdag den 24. maj var der chefskifte i Observer Group Golan - Tiberias.

- Vi er en del af UNTSO, men støtter United Nations Disengagement Observer Force på grænsen mellem Israel og Syrien. Jeg har nu overtaget kommandoen over 50 FN-observatører og 10 civile. Sidst Danmark havde denne stilling var i 2004, oplyser den danske chef oberstløjtnant Torben Nielsen.Oberstløjtnant Torben Nielsen har overtaget posten som chef for Observer Group Golan – Tiberias.


Minusma – Mali

Det danske C-130 transportfly samt mandskab er ankommet til Mali. Bidraget er nu i gang med at forberede sig på at gå i gang med opgaverne.