[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve

Træningsbidraget – Irak
Træningsmissionen har fuldført og afsluttet et særligt kursus for befalingsmænd fra forskellige bataljoner under den 7. Irakiske Division. 28 irakiske befalingsmænd modtog uddannelse i blandt andet befalingsudgivelse, føring af grupper i offensive og defensive operationer og procedurer for kamp i by.

10 af de 28 befalingsmænd viste gennem kurset så stor faglig dygtighed, at de nu selvstændigt kan bruge deres kunnen til at uddanne deres irakiske kolleger.

Der er pt. uddannet 8.218 irakiske sikkerhedsstyrker siden missionens start.

Minusma – Mali
I den seneste uge har transportfly-bidraget, udover almindelige lufttransportopgaver, gennemført første taktiske air drop i Mali til støtte for MINUSMA-styrker. Formålet med operationen var genforsyning af landstyrker i et område, hvor landevejstransport er vanskelig og der ikke er en anvendelig landingsplads.Selve air droppet bestod af fire CDS (Container Delivery System) ”bundles” med rationer og vand til en uges forbrug for enheden med i alt 110 mand. I alt blev der nedkastet 5400 pund gods med stor præcision – cirka 50 meter fra det planlagte point of impact (PI).DCM E - Tyrkiet
Det 7 mand store danske DCM bidrag i er nu helt plads i Tyrkiet i missionen NS2T (NATO Support To Turkey), og allerede fra starten har der været meget at se til, da det spanske bidrag, som Danmark støtter, er i gang med at planlægge deres hjemrotation.- Dagene bliver brugt på at monitorere og hjælpe de brugere, som måtte have brug for vores assistance. Da vores udstyr er i brug hele tiden, er der også et stort slid på det, så der bliver vedligeholdt dagligt, så udstyret altid har en høj standard, siger oversergent Jimmy, der er leder af bidraget fra Telegrafregimentet.

VJTF i Standing NATO Maritime Group 1
ESBERN SNARE afgik Flådestation Frederikshavn tirsdag den 20. juni for at indgå i den ene af NATOs stående fregatstyrker – også kaldet NATO Standing Maritime Group 1. NATO-styrken består, udover ESBERN SNARE, af det norske flagskib ROALD AMUNDSEN og den hollandske fregat EVERTSEN.Styrken vil i de kommende uger operere i Nordatlanten og herunder deltage i NATO-øvelsen DYNAMIC MONGOOSE 17, som har til formål at træne styrken overfor en eventuel ubådstrussel. I denne indgår en række enheder fra andre NATO lande.