[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Resolute Support – Afghanistan
Det danske rådgiverteam var sidste uge på øvelse med Afghan National Army Officer Academy.

Formålet med øvelsen var at øve de mest basale militære færdigheder, såsom formationer og angreb i åbent terræn.

I løbet af øvelsen så rådgiverteamet en god udvikling af kadetterne, og stor vilje til at lære de basale færdigheder.


Delingsføreren får tilbagemelding fra instruktøren og kolleger.


Den 5. september blev der afholdt flagparade for de danske enheder i Afghanistan, herunder på Hamid Karzai International Airport (HKIA), hvor den danske brigadegeneral Christian Arildsen og den danske ambassadør Jakob Brix Tange holdt tale.

Operation Inherent Resolve

Træningsbidraget – Irak
Træningsbidraget har afsluttet de fire ugers træning af 1. Bataljon fra kommandobrigaden ved Border Guard Force.

I den sidste af de fire uger blev Basic Infantry-modulet afsluttet med en øvelse, hvor kompagnierne skulle tilbageerobre et Check Point fra ISIL.

De irakiske soldater viste god forståelse for enhedernes samspil. Specielt momenterne omkring hvordan man imødegår vejsidebomber og opererer i respekt for Krigens Love, blev fra irakernes side håndteret meget tilfredsstillende.

Ved momentet om Krigens Love skulle de irakiske soldater handle korrekt i forhold til en fjende, som overgiver sig og en fjende, der er såret. Sideløbende er der blevet gennemført skydning med gevær M/16 på afstande op til 200 meter.


Afslutningen af det fire ugers uddannelsesforløb blev markeret med parade med tale af chefen for det danske kontingent oberstløjtnant Jesper Momme og overrækkelse af uddannelsesbeviser til de irakiske soldater.
Foto: Presseofficer Søren Egebæk

Der gennemføres fortsat kursus om, hvordan man imødegår og opdager vejsidebomber for 30 soldater fra henholdsvis 7. og 9. brigade samt 3. og 4. Ingeniørbataljon fra Border Guard Force. Kurset uddanner de 30 specialister i at finde vejsidebomber og uskadeliggøre dem.

Det danskledede Building Partner Capacity-bidrag ved Task Force Al Asad har pr. den 3. september 2017 gennemført og afsluttet træning af i alt 8.695 irakiske soldater og politifolk.

MINUSMA – Mali

Det udsendte danske C-130-bidrag har den seneste uge fløjet fire missioner for FN.

Bidraget har transporteret i alt 537 personer i perioden 30. august til 5. september.MINUSMA står for United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali. Det er navnet på den fredsbevarende FN-mission, der er indsat til at stabilisere forholdene i det urolige afrikanske land. I øjeblikket består missionen af mere end 15.000 uniformerede soldater. Læs mere om missionen på UN.org.