[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve

Træningsbidraget – Irak
Træningsbidraget har 10. september modtaget 2. Bataljon fra kommandobrigaden ved Border Guard Force. Bataljonen skal gennemgå et fire ugers træningsprogram.


Iraker træner med minesøger. Foto: Presseofficer Søren Egebæk

Der gennemføres fortsat uddannelse i imødegåelse af vejsidebomber (C-IED). Uddannelsen gennemføres for 30 specialister fra henholdsvis 7. og 9. Brigade samt 3. og 4. Ingeniørbataljon fra Border Guard Force. Kurset uddanner soldaterne i at finde vejsidebomber og uskadeliggøre dem. Der har i denne uge været fokus på rute- og bygningsafsøgning.

Træningsbidraget indgår i et dansk-britisk Building Partner Capacity (BPC), som er ledet af den danske oberstløjtnant. Træningsbidraget består af instruktører/trænere fra henholdsvis Danmark, Estland, Letland og Litauen.
Det danskledede BPC har pr. 11. september 2017 gennemført og afsluttet træning af i alt 8.695 irakiske soldater og politifolk.


Minusma – Mali

Det har været en travl uge i detachementet. Ugen har budt på mange flyvninger og lange dage. Ud over de daglige operationer har der sideløbende været en del personelrotationer i detachementet.
Da der lige nu er regntid i Mali bliver detachementet til tider ramt af voldsomt tordenvejr. Disse opstår typisk meget pludseligt, og har en varighed af en halv times tid, hvorefter det klarer op igen.
Det udsendte danske C-130J-bidrag har den seneste uge fløjet 5 missioner for FN. De primære destinationer for flyvningerne er byerne Gao, Timbuktu, Mopti og Tessalit. Bidraget har transporteret i alt 575 personer og 8383 pund gods i perioden 6. september til 12. september.


Ugen har budt på travlhed med mange flyvninger.
 

Standing NATO Maritime Group 1

Fregatten Niels Juel og kommando-støtteskibet Esbern Snare indgår i Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1). For nuværende består styrken af enheder fra Danmark, Holland, Norge, Tyskland, Portugal og Spanien.  Enhederne opererer sammen med den øvrige del af NATO flådestyrken og deltager i øvelse Northern Coast, der foregår i Østersøen.

Formålet med øvelsen er blandt andet at træne de deltagende enheder i at operere sammen som en flådestyrke. Endvidere gennemfører enhederne øvelser såsom boardingøvelser, overflade- og luftkrigsøvelse samt skydeøvelse med enhedernes våbensystemer.