[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

MINUSMA - Mali
Det danske C-130J-detachement har i denne uge haft besøg af HKH Kronprinsesse Mary, udviklingsminister Ulla Tørnæs og Danmarks ambassadør i Mali, Winnie Estrup Petersen, samt en militær delegation fra Forsvaret og Hjemmeværnet. Kronprinsessen og resten af delegationen fik blandt andet fremvist fly og vedligeholdelsesfaciliteter. Derudover fik de briefing om detachementet, rundvisning i Camp Bifrost og  var til fællesspisning og socialt samvær med detachementets soldater.

Detachementet har i ugens løb ikke fløjet så meget for FN som normalt på grund af en række tekniske udfordringer. Der er blevet fløjet en mission for FN, og bidraget har for FN transporteret i alt 78 personer og 10.500 pund gods i perioden 18. oktober til 24. oktober. Derudover har detachementets C-130J været en tur til Spanien og tilbage igen for at hente flydende ilt til flyet, da dette ikke er tilgængeligt i Mali.


HKH Kronprinsesse Mary så blandt andet nærmere på det danske C-130J, da hun sammen med en delegation besøgte Mali. Foto: Anders Fridberg.

Operation Inherent Resolve – Irak
De danske soldater på Al Asad Air Base i Irak havde i denne uge besøg af udenrigsminister Anders Samuelsen og en række medlemmer af Udenrigspolitisk nævn. De blev opdateret på situationen i området og havde tid til at mødes med det danske personel.  Udenrigsminister Anders Samuelsen under sit besøg hos de danske soldater på Al Asad Air Base i Irak. Foto: Anders Samuelsens facebookside.

Træningsbidraget har i denne uge trænet 2. Anbar, som er den enhed, der har ansvaret for sikkerheden ved det yderste hegn på Al Asad Air Base. Træningen har i denne uge bestået af uddannelse i fagene målerkendelse, måludpegning, afstandsbedømmelse, afstandsretningskort og skudordre. Uddannelsen er gennemført ved de vagttårne, hvor færdighederne skal anvendes.

Træningsbidraget har desuden gennemført mortéruddannelse for 13 befalingsmænd fra 7. Iraqi Army Division, som har hovedkvarter på Al Asad Air Base, hvor træningsbidraget ligeledes er stationeret.

Træningsbidragets Mobile Training Team, som er udsendt til den franske lejr Task Force Monsabert i Bagdad, har i denne uge trænet 30 irakiske befalingsmænd i kamp i by. Dette er en svær disciplin at mestre, og derfor har trænerne haft fokus på at give soldaterne grundlæggende færdigheder, som de løbende vil kunne bygge videre på.


En af de danske trænere, som er udsendt til den franske lejr Task Force Monsabert i Bagdad, underviser irakiske befalingsmænd i formationer.

 

Dansk træner underviser irakiske soldater fra 2. Anbar i udfærdigelse af afstandsretningskort. Presseofficer Julia Cecilie Liberati