[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Resolute Support – Afghanistan
I denne uge blev udnævnelsen af de afghanske officerskadetter fejret på den afghanske officersskole. Det blev markeret med en stor parade med taler og overrækkelse af beviser.Den bedste udnævnte kadet var en kvindelig soldat, der modtog en hæderssabel fra det australske forsvar.Udnævnelsen af kadetter foregår hver fjerde måned, og er en del af arbejdet med at genopbygge den afghanske hær med gode officerer. De danske soldater i Afghanistan støtter officersskolen med mentorer.

Inherent Resolve – Irak
Træningsbidraget har også i denne uge trænet 2. Anbar, som er den enhed, der har ansvaret for sikkerheden ved det yderste perimeterhegn på Al Asad Air Base. Også i denne uge har trænerne fokuseret på at uddanne soldaterne i førstehjælp og våbenuddannelse på alle enhedens tunge våben.


Soldater øver sig i brug af minesøger. Foto: Presseofficer Søren Egebæk.

Træningsbidraget har desuden gennemført den anden af fire ugers træning af 300 soldater fra 4. Bataljon fra kommandobrigaden ved Border Guard Force.
Der er gennemført uddannelse indenfor førstehjælp og gevær samt specialistkurser på enhedens tunge våben og forhold overfor improviserede sprængladninger.


Soldater træner i at fjerne objekter med 'hook and line'. Foto: Presseofficer Søren Egebæk.

Det dansk ledede Building Partner Capacity (BPC) ved Task Force Lion har pr. 27. november 2017 gennemført og afsluttet træning af i alt 9.147 irakiske soldater og politifolk. Træning af 2. Anbar tælles først med ved afslutningen af OIR hold 6, da enheden vil modtage uddannelse gennem hele perioden.