[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve

Træningsbidraget - Irak

DANCON OIR hold 5 er kommet godt i gang med opgaven på Al Asad Air Base. DANCON indgår i Task Force Al Asad (TFAA), som er amerikansk ledet. Ud over Danmark indgår Storbritannien i TFAA.

Selve træningsbidraget indgår i et såkaldt BPC; Building Partner Capacity, som er dansk ledet. Det danske træningsbidrag består af danske træningsteam (Company Training Team, CTT), samt tre bidrag fra hhv. Estland, Letland og Litauen. Det er første gang, at Litauen indgår som en del af DANCON. Derudover indgår der britiske CTT i BPC’et.

Task Force Al Asad har i den forgangne uge gennemført udnævnelsesparade af en bataljon fra det irakiske Border Guard Police. Enheden er blevet trænet af primært britiske træningsteam støttet af soldater fra Ingeniørregimentet og danske tolke.

Taks Force Al Asads træningsbidrag har ved udgangen af uge 6 2017 trænet knap 7.000 irakiske soldater og gennemført mere end 20.000 uddannelser for enkeltmand.

DANCON har netop modtaget en ny enhed ligeledes fra Border Guard Police, som skal gennemføre et træningsprogram. 


Chefen for DANCON, oberstløjtnant Henrik Hvilsom holder tale for den enhed fra Border Guard Police, som har gennemført uddannelse.


Fra højre: Chefen for DANCON, oberstløjtnant Henrik Hvilsom er overordnet chef for træningsbidraget, hvori der også indgår britiske soldater. I midten næstkommanderende for DANCON, major Henrik Schiøtt, der samtidig er chef for BPC’et. Til venstre den britiske major, som er næstkommanderende i BPC’et og samtidig chef for de britiske træningsteam.

Carrier Strike Group 2
Fregatten PETER  WILLEMOES har siden den 9. februar været indsat som en del af Carrier Strike Group 2.  Den danske fregats opgave er primært støtte til det samlede forsvar af hangarskibsgruppen, som i øjeblikket indgår i Operation Inherent Resolve. Det samlede danske bidrag består af 131 soldater.

Fregatten F362 Peter Willemoes og hangarskibet USS George H.W. Bush fotograferet 16. december 2016 i Atlanterhavet under øvelsen CX2.

Resolute Support Mission – Afghanistan
Rekruttering af næste hold kadetter til Afghan National Army Officers Academy, herunder udvælgelse, gennemføres planmæssigt. I indeværende uge har der været 102 kvinder gennem udvælgelsesprocessen. Det er det hidtil største antal. Det forventes, at næste hold kadetter kommet til af bestå af ca. 300 elever, som starter til april /maj.