[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Den 5. september kommer København og rigtigt mange andre byer over hele landet til summe af militærmusik, faner og stolte veteraner, der markerer Flagdagen for Danmarks Udsendte. Flagdagen blev holdt første gang i 2009 og det er således 10. gang, at Danmarks udsendte fejres med flagdag.I København markeres dagen med kranslægning på Kastellet, mindegudstjeneste i Holmens Kirke og en stor parade for årets udsendte. Den holdes igen i år på Thorvaldsens Plads.

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen repræsenterer Kongehuset ved arrangementerne i København, der også vil have deltagelse af repræsentanter for regeringen og medlemmer af Folketinget.I Fredericia gennemføres også et officielt flagdagsarrangement. Her deltager Deres Kongelig Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie.

Flagdagen markeres også i langt de fleste af landets kommuner. De lokale arrangementer spænder vidt – fra mindre sammenkomster for kommunens veteraner til march, parade og musik centralt i byerne. En oversigt over alle de lokale arrangementer kan findes hos organisationen Folk- og Sikkerhed via forsvaret.dk/flagdag.

På flagdagssiden på forsvaret.dk findes også program for arrangementerne i København, oplysninger om årets udsendte fra Forsvaret og links til andre sider om flagdagen.