[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

De 25 deltagere på det danske hold til Invictus Games 2018 mødes den 16. august til den fjerde og sidste træningssamling for hele holdet, inden det store idrætsstævne finder sted i den olympiske by i Sydney i slutningen af oktober. Træningssamlingen begynder torsdag eftermiddag og slutter søndag. 


Det danske hold og Kronprinsen ved besøget hos Australiens ambassadør i maj.

Kongeligt besøg
Fredag formiddag får deltagene besøg af Kronprinsen. Hans Kongelige Højhed var også med, da det danske hold blev præsenteret ved et besøg hos den australske ambassadør i Danmark i maj. Under besøget i Vejen vil Kronprinsen mødes med deltagerne og følge træning i flere discipliner.

-Vi er på holdet rigtigt glade for, at Kronprinsen følger os, og at han kommer på træningssamlingen. Det betyder meget, at vi mærker den anerkendelse og opbakning fra Kongehuset. Og som vi har talt om på holdet, så er det fantastisk, at vi virkelig kan mærke Kronprinsens oprigtige interesse for projektet og for os veteraner i det hele taget, siger Kim Wilsborg, der er kaptajn for det danske hold.


Bueskydning er en meget populær sportsgrene blandt veteraner med PTSD. Sporten giver ro og træner evnen til at lukke alle forstyrrende tanker ude.

Fokus på personlig udvikling
På træningssamlingen skal holdet ud over at træne i de ni sportsgrene, som Danmark deltager i, også arbejde videre med den personlige udvikling, som er det egentlige mål med den danske deltagelse i Invictus Games.

De danske deltagere har defineret og arbejdet med personlig målsætninger for deres deltagelse og siden arbejdet med at opbygge et hold, hvor alle støtter og hjælper hinanden. Udviklingstemaet på den fjerde træningssamling er at arbejde med værdier, så alle deltagerne har et fælles ståsted og kan yde deres optimale under konkurrencerne i Sydney. I den forbindelse kommer den tidligere officer og olympiske guldmedaljevinder fra OL i Beijing i 2008, Mads Kruse Andersen, og holder oplæg for deltagerne fredag aften. Også de pårørende, som deltagerne tager med til Sydney, deltager i træningssamlingen.

Til redaktionen:
Pressen inviteres til at dække den første del af Kronprinsens besøg på træningssamlingen fredag den 17. august. Der vil være fotomulighed, når Kronprinsen møder deltagerne på bueskydningsbanen fra kl. 10.00 – 10.20. Arrangementet foregår på Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1 6600 Vejen.

Nødvendig akkreditering og yderligere informationer om arrangementet fås ved henvendelse til informationsmedarbejder Anders V. Fridberg på mail: avf@mil.dk eller telefon 29 27 23 82 senest onsdag den 15. august kl. 15.00.