[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Julia Liberati, Specialoperationskommandoen

I marts fylder chefen for Specialoperationskommandoen, generalmajor Jørgen Høll, 60 år, og han går derfor på pension. Kommandoen over Danmarks samlede specialoperationsstyrker overdrages derfor for første gang til en ny chef.

Specialoperationskommandoen blev oprettet på baggrund af forsvarsforliget 2013 – 17, og Jørgen Høll har været chef siden september 2014. Specialoperationskommandoen har ansvaret for Danmarks specialoperationsstyrker, der udgøres af Jægerkorpset og Frømandskorpset.

- Det er med vemod og stor respekt for specialoperationssoldaterne, at jeg nu overdrager kommandoen for Danmarks specialoperationsstyrker. Det har været en spændende og udfordrende opgave at være med til at opbygge en helt ny kommando i det danske Forsvar. I de mere end tre år, hvor jeg har haft æren af at være chef for så dedikerede medarbejdere, synes jeg, at vi er nået langt. Det er derfor med stolthed, at jeg nu overdrager Specialoperationskommandoen til min efterfølger, som jeg er overbevist om, vil fortsætte den positive udvikling, som det nye forsvarsforlig giver mulighed for, siger generalmajor Jørgen Høll.

Store opgaver venter ny chef
Nogle af de opgaver, der venter den nye chef, bliver at indfri de mål, der er sat for specialoperationsstyrkerne i det nyligt indgåede forsvarsforlig. Det tæller blandt andet opstillingen af et mobilt internationalt hovedkvarter for specialoperationsstyrker der kan indsættes i hele verden. Hovedkvarteret opstilles i samarbejde med Belgien og Holland. Herudover skal Specialoperationskommandoen gennemgå en omstrukturering, og endelig er en af de væsentlige opgaver at få styrket antallet af operatører ved både Jægerkorpset og Frømandskorpset. Alt dette sker samtidig med, at både Jægerkorpset og Frømandskorpset gennemfører operationer. Den nye chef bliver således ikke arbejdsløs.

Generalmajor Jørgen Hølls afløser er endnu ikke fundet.

Chefskiftet finder sted den 21. marts på Flyvestation Aalborg, og der vil være adgang for pressen under paraden, der starter kl. 11:30

For akkreditering og info kontakt: Presserådgiver ved Specialoperationskommandoen, Julia Liberati på +45 2224 7931 eller VFK-L-PR302@mil.dk – akkreditering skal ske senest mandag den 19. marts 2018.