Anders B. Olesen er ny chef for 1. Brigade.

Brigadegeneral Anders B. Olesen er ny chef for 1. Brigade. Foto: Tue Skals / Forsvaret

Af: Forsvarskommandoen

 

Soldaterne i paraden havde taget de tunge støvler på, da 1. Brigade fik en ny chef på en gennemført kold decemberdag i Vestjylland. Brigadegeneral Anders Berg Olesen tiltræder officielt stillingen den 1. januar 2022 og vender dermed tilbage til Holstebro, hvor han i 1991 begyndte sin militære karriere ved Jydske Dragonregiment.

 

Siden 2018 har han været chef for Forsvarskommandoens Ledelsessekretariat. Men i det nye job rykker han tættere på de soldater, der står i allerforreste række.

 

“Det er et drømmejob for mig at blive chef for 1. Brigade. Det at arbejde direkte med soldaterne er en af de bedste opgaver, man kan få som officer,” siger Anders Berg Olesen om tiltrædelsen.

 

 

De sidste seks år har brigadegeneral Henrik Lyhne været chef for 1. Brigade og har dermed stået i spidsen for at opbygge brigaden til en selvstændig og hårdtslående enhed, der kan indsættes med kort varsel i NATO-regi. Brigaden, der er kendt som “Hærens knytnæve”, har i løbet af de seneste år fået tilført nyt materiel og skal på sigt bestå af ca. 4.000 professionelle soldater.

 

”Henrik Lyhne har leveret en kæmpe indsats i opbygningen af 1. brigade. På trods af udfordringer undervejs har fokus hele tiden været på det operative og på soldaterne. Den nye brigadechef brigadegeneral Anders Berg Olesen får derfor et godt grundlag for at fortsætte arbejdet. Jeg ser frem til, at brigaden med Anders i spidsen fortsætter den igangsatte opbygning og udvikling,” siger generalmajor Gunner Arpe, der er chef for Hærkommandoen.

 

Henrik Lyhne fortsætter sin karriere i Hærkommandoen, hvor han i første omgang skal samle og omsætte sine erfaringer fra 1. Brigade, så de kan komme hele Hæren til gode.

 

Senere er det planen, at han skal overtage stillingen som Hærens taktikinspektør og næstkommanderende i Hærkommandoen.

 

“Efter seks fantastiske år som chef for 1. Brigade ser jeg nu frem til at drage nytte af mine erfaringer i Hærkommandoen. Det er vigtigt for mig, at det er en stilling, hvor jeg har mulighed for at komme ud og møde og arbejde med soldater på alle niveauer i Hæren,” siger Henrik Lyhne.

 

Kommandooverdragelse ved 1. Brigade i Holstebro.

Foto: Tue Skals / Forsvaret