[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

438 nye slagelseanere tjekket ind
 
Af Bent Helslev

Slagelse blev mandag 438 indbyggere større. Kun 34 af de 438 er piger, men til gengæld er alle unge mennesker. De udgør nemlig det nye hold værnepligtige, der indfandt sig på Antvorskov Kaserne hos Gardehusarregimentet.

Mindst halvdelen har ifølge administrations befalingsmand seniorsergent P. Møllebro meldt sig frivilligt til at gøre tjeneste, men det er nu ikke alle, og den første militærnægter meldte sig allerede under fanerne mandag. Men han var nu også undtagelsen.

Samtlige 438 skal være i Slagelse i mindst fire måneder. Så længe tager det at komme igennem den obligatoriske hærens basisuddannelse. Efter de fire måneder skal Gardehusarregimentet så meget gerne hverve 84 af de unge til at tage den otte måneder lange hærens reaktionsstyrkeuddannelse med henblik på at blive sendt til Irak i seks måneder fra august 2006. Nogle bliver også pillet fra til sergentuddannelse osv.

Lidt specielle er de 48 unge - heraf 11 piger - der har meldt sig til hesteskadronen. De har nemlig tegnet sig for hele 12 måneder.

Indtryk og skraldesæk
Førstedagen var fuldt af indtryk for de nye rekrutter. De fleste blev introduceret til Slagelse ved at stå i en meget lang kø for i det hele taget at nå frem til skrivebordene med uniformsklædte herrer og damer, der så fordelte dem i rigtig retning. Faktisk var der ligefrem tegnet streger i forskellig farve på gulvet, så ingen blev væk undervejs.

Rekrutterne blev først præsenteret for deres logi, hvor de fik hilst på soldaterkammeraterne. Derefter blev de hevet uden for til deres første omgang eksercits.

Turen gik derefter til munderingsdepotet. For ingen nye soltater uden rette udstyr. Og det er der faktisk så meget af, at kun første halvdel blev udleveret på førstedagen. De tungere ting som hjælm, gevær osv. bliver udleveret senere.

Alle startede med et få udleveret en stor skraldesæk af papir. Derefter stod den på sokker og to par støvler til alle. Og der blev prøvet støvler til den hele store guldmedalje. Derefter gik turen op på første sal, hvor de nye værnepligtige skulle forbi adskillige skranker for at få udleveret fiberpels, sportssko, badetøfter, kedeldragt, uniformsjakke og -bukser, hætte, skind- og arbejdshandsker, sort baret, sort bælte, uni-sex-undertøj og skjorter.

På det tidspunkt var papirsækken fyldt til godt og vel bristepunktet, men alle skulle stille op på rad og række med sæk for derefter at gå i takt og i samlet trop til kvartererne. Her stod den så på udpakning.

På det tidspunkt havde alle fået sved på panden, men det bliver bestemt ikke første gang i løbet af de minimum fire måneder, alle skal være i Slagelse for at blive uddannet i krigshåndværket.