[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Gardehusarernes nytårsridt


Kilde:
Sune Fischer, Sjællandske Medier.

SLAGELSE: Det var koldt og blæsende, da Gardehusarerne onsdag gennemførte deres årlige nytårsridt.
Anna Jørgensen, Ingrid Hansen, Inger Kristensen og Katrine Nørgaard var blandt de forventningsfulde tilskuere, der havde taget opstilling i Rosengade.
- Det er jo så dejligt, at vi har fået dem til byen. Vi ser dem næsten hver gang, de rider igennem byen, fortalte Anna Jørgensen.
Hun tilføjede, at hun har lidt ondt af, at dem i Næstved ikke mere kan nyde det smukke syn.
- Hestene er jo så flotte, sagde hun og tilføjede med et smil, at det jo heller ikke gjorde noget med de unge smukke fyre, der red på dem.

Trompettrut og hestetramp
I samme øjeblik kom Hesteskadronen klaprende op igennem Rosengade, akkompagneret af trommer og trompeter.

De drejede af og red op foran Sct. Mikkels Kirke, hvor en større flok bysbørn var forsamlet. Her tog gardehusarerne opstilling, og turistchef Jørgen Rasmussen holdt en takketale for nytårsridtet.
- Det er i dag en særlig dag for Hesteskadronens menige, idet det er deres sidste ridt inden hjemsendelse. Og det er mig derfor helt naturligt at rette en stor tak for jeres flotte arbejde for Slagelse og naturligvis kongehuset. I har på forbilledlig vis repræsenteret jeres regiment, Slagelse og kongehuset for tusindvis af mennesker live og for millioner på tv-skærmen.

Jeg tror, I har været glade for at være i Slagelse, oplevelsernes by. Måske kommer I tilbage som turist eller måske som borger. I er altid meget velkomne. Sådan sluttede Jørgen Rasmussen sin tale, inden der blev serveret gulerødder for hestene og Gammel Dansk for gardehusarerne.

Heldig hest
Titan, der er chefen for Hesteskadronen, major Per Holms hest, var heldig. Den stod forrest og var dermed tættest på den flok af børn, der med lommerne fulde af gulerødder var mødt op for at hilse på gardehusarerne og især deres gangere.

Det var især de små piger, der kom fra Søndermarksskolen SFO og Søstjernen fra Marievangsskolen, der kappedes om at give hesten ekstra gulerødder.
- Den er sød og flot, sagde 8-årige Ida Jensen bagefter til Sjællands Tidende. Hun kunne godt tænke sig at blive gardehusar, når hun bliver stor. Så hvem ved? Måske er det hende, der om en årrække, skal modtage Gammel Dansk og hyldesttale foran Sct. Mikkels Kirke.

Til top