[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Pansret mandskabsvogn fra Antvorskov Kaserne udstationeret på Falck-stationen under snestormen.

Kilde:   Bent Helslev,   Sjællandske Medier.

SLAGELSE: Allerede lørdag ved 12-tiden skønnede Falck's vagtcentral i Holbæk sammen med politiets alarmcentral i Slagelse, at snestormen kunne udvikle sig i en grad, at Falck's ambulancer måske kunne få svært ved at komme igennem på små sideveje.

Antvorskov Kaserne blev derfor kontaktet, og militæret stillede kort derefter med en pansret mandskabsvogn - en såkaldt PMV - der blev udstationeret på Falck-stationen på Antvorskov Allé.

Ikke nok med at militæret stillede med en pansret mandskabsvogn, men militæret stillede også med mandskab, der kunne køre den.

Sjællands Tidende besøgte søndag eftermiddag Falck-stationen. Her sad to overkonstabler mutters alene og læste. Samtlige Falck-folk var ude at køre.
Den pansrede mandskabsvogn stod tørt og trygt i Falcks garage, og her havde den stået lige siden lørdag middag uden at have været ude at køre.

- Det er jo godt det samme, for det betyder, at der ikke er sket de større ulykker, hvor Falcks køretøjer ikke har kunnet klare situationen selv, fortæller overkonstabel Arne Møller Petersen.
Hans makker, overkonstabel Poul-Erik Helmdahl, mener, at vi skal helt tilbage til 1996 for at finde det tidspunkt, hvor militæret sidst har måtte sidde stand by under en snestorm.

Den pansrede mandskabsvogn er en basse, der vejer sine ti tons. Den er forsynet med larvefødder (med gummibelægning) og kan således køre på ujævne steder og hen over marker, hvor Falcks egne biler ikke kan komme frem.

Den pansrede mandskabsvogn, der har tilbragt et par døgn på Falck-stationen, er bestemt ikke nogen årsunge. Den er anno 1976, men den er still going strong.

13. Februar 2005 22:46