[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Overkonstablerne Lasse Rasmussen og Kenneth Skovmand Pedersen fik den 03. marts overrakt Forsvarets Medalje for Tapperhed af forsvarschefen for deres indsats i Afghanistan den 23. juli 2008, da de under deres tjeneste ved manøvrestøttesektionen i FENRIS kompagniet, der hører til hos Gardehusarregimentet i Slagelse, redede en kammerat ud af en brændende Piranha der var ramt af en panserværnsgranat.
 


Regimentschef Oberst T.M. Paulsen taler til overkonstabelerne Kenneth Skovmand Pedersen og Lasse Rasmussen
 
Mandag den 09. marts 2009 blev de to OKS hyldet af kollegaer fra Gardehusarregiment og deres bataljon ved en bataljonsparade på Antvorskov Kaserne.
 
Regimentschef, oberst T.M. Paulsen talte til de to husarer og sagde bl.a. ”Jeg synes det er vigtigt, at vi som regiment markerer så stor en udmærkelse ved at samle bataljonen, og ved at have regimentets estandart tilstede. Til jer to husarer vil jeg sige: Jeg er stolt af jer – stolt på regimentets og bataljonens vegne. - At modtage medaljer som disse, giver genklang i hele forsvaret. Det glæder mig specielt at I udførte denne tapre handling for at rede en kammerat. Dermed er I efter min opfattelse et rigtigt godt eksempel på den moderne kampsoldat, der lever fuldt og helt op til vores gamle regiments motto: In Actis Esto Volucris eller ”Lynsnar i Handling!”
 


Kollegaer fra Gardehusarregimentet og medaljemodtagernes bataljon

Obersten sluttede, inden han atter lod Estandarten føre i kvarter, med endnu en gang at takke de to OKS for deres indsats, og med at ønske dem tillykke med Tapperhedsmedaljen, hvorefter han opfordrede alle til at følge ham i en fælles hyldest af de to Husarer.