Norsk F-35 letter fra Flyvestation Skrydstrup.

Et norsk F-35 kampfly letter fra Flyvestation Skrydstrup i forbindelse med demonstrationsflyvningen den 22. maj 2019. Foto: Forsvaret.

F-35 bliver en hjørnesten i opretholdelsen af Danmarks sikkerheds- og udenrigspolitiske interesser

 

Med implementeringen af verdens mest avancerede og højtteknologiske kampfly, F-35, har Forsvaret i endnu højere grad behov for dygtige, engagerede og professionelle kolleger, der kan være en del af F-35-opgaveløsningen  - både med militær- og civilbaggrund.

 

Skal du være med til at passe på Danmark?

Mulighederne er mange, når de nye kampfly implementeres, og i Forsvaret har vi behov for dygtige medarbejdere både i luften og på jorden.

 

De nye kampfly er meget avancerede og udstyret med topmoderne teknologi – og det betyder, at Forsvaret får brug for flere medarbejdere med stærke kompetencer inden for blandt andet IT, tech og cyber.

 

Sikkerhedsniveauet omkring F-35 er højt, og det stiller krav til både omgivelser og medarbejdere. Skal du være en del af hverdagen i det nye F-35 Campus på Flyvestation Skrydstrup?  

 

Måske du er en af Flyvevåbnets fremtidige kamppiloter, eller brænder du for at arbejde med udstyret, som understøtter, at kampflyene kommer i luften, eksempelvis som flymekanikere eller våbenassistenter? Måske har du det kølige overblik som flyveleder eller Mission Planner? Sikkerhedsniveauet er højt, og derfor er der blandt andet også behov for knivskarpe bevogtningsassistenter - er det dig?

 

De medarbejdere, der er engageret i arbejdet med F-35, har en hverdag præget af dynamik, fokus og ansvar.

 

Besøg Karriere i Forsvaret, hvor du kan læse mere om mulighederne og blive klogere på, hvordan du kan komme til at arbejde med F-35.

 

Geografisk placering

Kampflyene vil være placeret på Flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland, og opgaveløsningen vil primært være ved Fighter Wing Skrydstrup, men arbejdet med F-35 foregår også andre steder i såvel indland som udland. Det være sig både på Flyvestation Karup, i København og USA.

 

Fakta om F-35

F-35A Lightning II.

Danmark har i alt købt 27 stk. F-35A.

21 af dem vil operere fra Flyvestation Skrydstrup, mens seks af dem vil have permanet ophold i USA. Her vil de blive brugt til træning, omskoling og uddannelse af nye danske piloter.

Der findes tre forskellige typer af F-35. Der findes en A, B og C version. A-versionen er standardversionen, og det er den, som Danmark har købt.

De nye F-35 kampfly får base på Flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland, hvor de skal flyve og operere fra.

Lockheed Martin.

Sidst opdateret 29. november, 2023 - Kl. 08.33