Soldater fra Hæren på øvelse i Oksbøl i efteråret 2023.

Soldater fra Hæren på øvelse i Oksbøl i efteråret 2023. Foto: Camilla Post / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Fra mandag d. 18 september til i dag deltog i alt 2.600 soldater fra 1. Brigade, enheder fra andre dele af Hæren, Hjemmeværnet og udenlandske enheder i øvelse Brave Lion. Den første uge foregik som afdelingsledet uddannelse, hvor enhederne selv planlagde deres øvelsesaktiviteter. Den anden uge gik med brigadeledet øvelse, hvor fokus var på bataljonsniveau.

 

Fokus har været på at træne flest mulige led i kæden så realistisk som muligt fra panserinfanteristen i angrebet til planlægning ved brigadestaben.

 

I løbet af anden uge have Brave Lion besøg af H.K.H. Kronprins Frederik, der var ude og hilse på de mange folk i marken. Sideløbende var forsvarschef general Flemming Lentfer og chef for Hærkommandoen, generalmajor Gunner Arpe Nielsen også på besøg i Oksbøl.

 

Læs mere om øvelsen her: Kampvognene er tilbage på Hærens største øvelse

 

Foruden Brave Lion 2023 bliver øvelserne Allied Spirit 2024 og Brave Lion 2024 vigtige generalprøver til forløbskontrollen ved Allied Spirit 2025. Her skal bl.a. udenlandske kontrollanter skal bedømme 1. Brigades fremskridt mod at blive en fuld operativ og deployerbar brigade, der kan anvendes i NATO-operationer.

 

”Det er gået helt fantastisk. Vi har rigtig meget læring med hjem. Vi har bygget på både i brigadestaben, men også i alle vores enheder. Det gælder både kampenhederne og brigadetropperne. Alle har fået et stort uddannelsesudbytte. En masse god læring, som vi skal arbejde videre med i vores progression af 1. Brigade,” siger chef for 1. Brigade Anders Berg Olesen.

 

Video: Frederikke Frederiksen & Camilla Post / Forsvaret