Vikingkompagniet har gennemført fire døgns øvelse, hvor de med finskyttesektionen, ildstøtteobservatørerne, dele af logistikdetachementet og en underlagt britisk panserinfanterideling har været markeringsstyrke i 2. Estiske Brigades øvelse, hvor estiske værnepligtige gennemførte afsluttende uddannelse i kamp fra befæstede kampstillinger.

Ved at have danske styrker i Baltikum er Danmark med til at demonstrere, at NATO står sammen. Foto: Nikolaj Thide / Forsvaret

Sikkerhedssituationen i Østersøområdet er stærkt påvirket af Ruslands fortsatte angreb på Ukraine, der medfører et forøget spændingsniveau i Danmarks nærområde. Danmark bidrager derfor løbende til NATOs afskrækkelsesprofil i Østeuropa og til NATOs fremskudte forsvar, der udgår fra Baltikum og Polen.

 

Danmark bidrager løbende med indsættelse af enheder og soldater i de baltiske lande til sikringen af NATOs østlige medlemmer. Danske soldater og enheder i Baltikum er med til at afskrække trusler og kan om nødvendigt besvare militær aggression mod Danmarks allierede. Ved at have danske styrker i Baltikum er Danmark med til at demonstrere, at NATO står sammen: Et angreb på ét medlemsland er et angreb på hele NATO-alliancen.

 

Danmark har i perioder en bataljonskampgruppe (omkring 800 soldater) udsendt til Letland. Forsvaret har udsendt en mindre enhed fra Hærens Ingeniørregiment til at varetage driften af Camp Valdemar, når der ikke er en større dansk enhed i lejren. Forsvaret bidrager kontinuerligt til hovedkvarteret i Multinational Brigade Latvia med stabsofficerer. Forsvaret bidrager desuden med stabsofficerer til højere militære hovedkvarterer i henholdsvis Estland og Litauen.

 

Læs mere om de aktuelle og periodevise danske bidrag i Letland: 

 

Sidst opdateret 20. marts, 2025 - Kl. 13.22