Nyheder
Følg Forsvaret på X
Døgnrapport
Arrangementer
Forsvarets arealer
Publikationer
Den britiske bataljon 3rd The Royal Welsh var tæt på at måtte aflyse en vigtig øvelse, men i sidste øjeblik tilbød Hærkommandoen, at briterne kunne træne i Nymindegab, hvor de nu gennemfører øvelsen Kejser Storm.
3. Battalion The Royal Welsh takker kaptajn Michael Kejser fra Hærkommandoen for hjælpen. Da bataljonens øvelse var truet af aflysning meldte det danske forsvar sig som værter for øvelsen. Foto: Lars Skjoldan / Forsvaret
Af Sune Wadskjær Nielsen, Forsvarskommandoen
Den årlige øvelse for soldaterne fra 3rd Battalion The Royal Welsh var tæt på at blive aflyst, da det lykkedes for Hærkommandoen at finde plads til briterne i Nymindegab.
Bataljonschefen oberstløjtnant Dafydd Evans er lettet over øvelsen kunne gennemføres. Soldaterne fra 3rd Battalion The Royal Welsh er reservister, så den årlige træning er meget vigtigt for at vedligeholde soldaternes niveau.
”Bataljonen er yderst taknemmelig, fordi Danmark tillader os at gennemføre denne vigtige træning med meget kort varsel i Nymindegab. Muligheden for at træne i Danmark giver os mulighed for at skabe betingelserne for succesrige operationer næste år,” siger oberstløjtnant Dafydd Evans.
3rd Battalion The Royal Welsh ankom til Danmark 4. november og har i dag afsluttet øvelsen 'Kejser Storm' med et angreb på en bygning i øvelsesterrænet ved Nymindegab. Fra dansk side er det kaptajn Michael Kejser og hans kolleger fra Hærkommandoen, som har haft til opgave at arrangere værtsnationsstøtte til de britiske soldater.
”Opgaven er i grove træk Host Nation Support – altså støtte til vores allierede på dansk grund. I dette tilfælde fik Hærkommandoen en anmodning om at hjælpe vores britiske samarbejdspartner i ”11. time”. De britiske soldater skulle have været på øvelse et andet sted, men grundet nogle nationale forpligtigelser blev den aflyst. Hærkommandoen trådte til og løste opgaven med uvurderlig hjælp fra vores G4 sektion til alt det logistiske, Joint Movement and Transport Organisation skaffede diplo clearence m.v., Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse tilsikrede indkvartering, øvelsesterræn og forplejning. Særligt skal cafeteriet og deres ansatte i Nymindegab roses. De smed virkelig, hvad de havde i hænderne og har været meget hjælpsomme i forbindelse med briternes besøg i Danmark,” siger kaptajn Michael Kejser fra Hærkommandoens Uddannelsessektion G7.
At være god til værtsnationsstøtte er en højt prioritet for Forsvaret.
”Det er vigtigt, at det danske forsvar er gode til Host Nation Support opgaver, idet vores geografiske placering vil gøre, at Danmark vil være et naturligt knudepunkt for enheder, som skal videre i Europa eller ud i verden. Evnen til at håndtere allierede på dansk grund har måske aldrig været vigtigere, og her kan Danmark virkelig gøre en forskel. Særligt vores høje standard af infrastruktur og professionelle soldater vil skabe de bedste rammer for vores vigtigste, strategiske samarbejdspartnere. Denne øvelse er måske kun i meget lille skala, men det ændrer ikke på, at det er de samme kræfter som skal sættes i gang for at opgaven bliver løst til perfektion,” fortsætter Michael Kejser.
De britiske gæster har været godt tilfredse med værtsnationsstøtten fra Danmark.
”For det første er vi meget taknemmelige for den varme gæstfrihed, vi har modtaget fra danskerne. Lejrfaciliteterne er af en fremragende standard, og vi har nydt at prøve den danske mad i spisefaciliteten. Terrænet på træningsområdet i Nymindegab giver mulighed for udfordrende træning for vores soldater. Vi ser også frem til at foretage et kulturelt besøg i Aarhus ved afslutningen af vores ophold,” siger oberstløjtnant Dafydd Evans
Storbritannien er en vigtig samarbejdspartner for dansk forsvar og britiske soldater besøger ofte Danmark i forbindelse med øvelser og andre aktiviteter. Blandt andet samarbejder Danmark og Storbritannien i NATO og Joint Expeditionary Force (JEF).
Sidste år var Nymindegablejren vært for JEF-øvelsen Joint Protector, hvor det britiske hovedkvarter Standing Joint Force Headquarters, der talte 465 mand, nød godt af lejrens faciliteter.
Regimentet The Royal Welsh' historie går helt tilbage til 1689 og det har mottoet "death rather than dishonour".
3rd Battalion The Royal Welsh er en reserveenhed, som har garnison i Cardiff.
Bataljonschefen oberstløjtnant Dafydd Evans siger om enheden: “3. bataljon, The Royal Welsh, er en reserveenhed, der afholder en årlig øvelse. Den træning, vi gennemfører, er afgørende for at sikre, at vores soldater er opdaterede og kompetente inden for deres militære færdigheder. Derfor er det meget vigtigt, at denne træning kan finde sted”.