2. Logistikbataljon

 

2. Logistikbataljon har ansvaret for den grundlæggende militære uddannelse og for at behovet for friskning ved stående reaktionsstyrke inddækkes.

 

Derudover forestår bataljonen et stort antal kurser samt den tjenestegrensspecifikke føringsuddannelse for logistiktropperne.

 

2. Logistikbataljon skal kunne indgå som en operativ logistikbataljonsstab i en brigade, og der er derfor også et operativt fokus for at sikre dette. Føringsuddannelse for førerpersonel i bataljonen bliver derfor også prioriteret.

 

Bataljonen er organiseret med:

  • en stab (inkl. S7)
  • to af Hærens Basisuddannelseskompagnier og
  • et af Hærens Reaktionsstyrkekompagnier.

 

1. og 2. Hærens Basisuddannelseskompagni

- forestår Hærens Basisuddannelse for værnepligtige soldater.

 

3. Hærens Reaktionsstyrkekompagni

- forestår Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse for konstabelelever indenfor områderne forsynings-, sanitets-, og transporttjeneste.

 

Vores kvartermærke

2. Logistikbataljons kvartermærke består af en hvid dug, hvorpå Cimbrertyren med trænhjulet som baggrund er påsat.

 

Tyre og okser har i fortiden været brugt som trækdyr, spændt for en kærre eller vogn til fremføring af troppernes forsyninger. Det karakteristiske vognhjul i træ benævnes derfor ofte ”trænhjulet” og symboliserer en generel tilknytning til logistiktropperne.  

 

Tyren er inspireret af billedhuggeren Anders Bundgaards skulptur ”Cimbrertyren," der står på Vesterbro i Aalborg. Det er for at vise bataljonens tilknytning til Himmerland (og Aalborg), hvorfra det siges, at cimbrerne som folkeslag i sin tid kom fra. Tyren er samtidig et dyr, der overvåger og beskytter sin flok, og som ikke er bange for at slå fra sig.

 

Dugens farve symboliserer tallet 2 for 2. Logistikbataljon.

 

Bataljonens motto er enkelt og sigende: ”LEVERER STØTTEN”

 

Facebook Feed

Indhold fra Facebook kan ikke vises, da du ikke har accepteret tredjeparts-cookies.

Sidst opdateret 9. april, 2024 - Kl. 14.43