[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kommandoskibet THETIS har den seneste måned ledsaget nødhjælpsskibet MS Victoria og dermed sikret at 4.300 ton korn og majs er nået frem til nødlidende i det borgerkrigshærgede Somalia. Indsatsen er en del af FN’s World Food Programme (WFP), som oplyser, at en person årligt skal have en ration på 182,5kg for at overleve. Dermed har THETIS og MS Victorias indsats sikret mere end 23.500 menneskeliv i et år.

Næsten 80 pct. af al nødhjælp til Somalia kommer via søvejen. Desværre har farvandene ud for Somalias kyst de seneste seks år været hærget af pirater. THETIS har derfor ledsaget nødhjælpsskibet MS Victoria fra havne i nabolandene til byerne Mogadishu og Berbera. Med på missionen er en styrke fra Frømandskorpset og Søværnets Militærpolitikorps, der holder til om bord på nødforsyningsskibene, så længe der er fare for piratangreb.

”Den hjælp vi får fra THETIS er af uvurderlig betydning. De overfald som tidligere har været på vores nødhjælpsskibe, har gjort det svært at få maden frem. Før vi fik hjælp fra franskmændene og nu danskerne oplevede vi syv piratangreb på tre år, men nu har vi ingen problemer med at få hjælpen frem,” siger Mikael Bjerrum, talsmand for WFP’s nordiske kontor.

MS Victoria har nu afsluttet sin del af opgaven for WFP, men fra den 25. februar og frem til midten af april skal THETIS ledsage skibet M/V Fadhilrabi, der overtager sejladsen med nødhjælpsforsyninger.

Yderligere oplysninger fås hos presseofficer Klaus Randrup, Søværnets Operative Kommando,
Tlf. 89 43 30 20, mail: pio@mail.sonofon.dk

kilde:SOK