[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

12 måneder er gået og det civile liv kalder

Af: Landstalsmand  Per W. Frederiksen (Vejle), Hesteskadronen

Fredag den 29. juli var den sidste dag af 12 måneders værnepligt ved Hesteskadronen. En dag som mange af de 32 der var tilbage, havde set frem til med delte meninger, men for 1. deling der var startet i august måned 2004, var det en dag, der var ønsket af de fleste.
     
Tilbage til det civile liv
Egentlig startede nedtællingen til hjemsendelsesdagen  for nogen, allerede da delingen blev oprettet i august 2004, men ellers havde det meste af juli måned været en optakt.  Der  havde været afvikling af de sidste ride og spring prøver, noget ferie og den meget flotte Blå Fest. Den sidste uge var gået med en to dags ridetur i det grønne omkring Næstved, hvorefter delingen red et sidste byridt i Næstved.
Selve dagen startede med det sædvanlige stueeftersyn, bare lidt mere grundigt end normalt, da stuerne skulle afleveres til næste deling.  Så skulle delingen have deres forholdskarakter, samt lidt hjemsendelses information.
Inden selve paraden var der lige tid til at sige farvel til sin hest, "kuffen" og nogle af kammeraterne.

Der blev fældet en lille tåre
Til selve paraden var trompeterne og estandardvagten trukket i fuld galla, til ære for delingen der nu skulle hjemsendes. Eskadronchefen major Per Holm holdt en tale og derefter blev der uddelt legater. Husar Lind blev trukket frem nogle gange, først for at modtage en præmie for at have vundet slutkontrol i dressur og derefter en for at have vundet den kombinerede spring og dressur og endelig fik han et flot ur fra Hestens Værn, St . Magleby modtog en præmie som vinderen af spring konkurrencen ved slutkontrollen.
Husar Århus modtog Laura legatet, for hans store interesse i, og pasning af heste. Til sidst skal der også nævnes at Husar Hammelev fik uddelt en pris for at have været årets kammerat, en meget flot pris.
Da paraden var slut var der stor jubel, alle fik sagt farvel på kryds og tværs, og der var et par stykker der fældede en lille tåre ved deres hest.

Endelig var der også en pæn hyldest og klapsalve til seks af deres kammerater som fortsatte karrieren i Forsvaret og derfor red med i paraden.

For de hjemsendte var det tid til at tage hjem og komme videre i livet.
Bortset fra en der var blevet ansat ved de Kongelige stalde på Christiansborg så fortsætter de andre på kasernen som konstabelelever ved Hesteskadronen.                    


Efterlysning: Deling søges til en flok ensomme ridestøvler