Overkonstabel Jimmi Bøgebjerg Petersen


Chefen for Den Danske Kampgruppe, oberst Flemming Mathiasen, skriver:

"Overkonstabel Jimmi Bøgebjerg Petersen var soldat af hjertet. Og han kendte om nogen risikoen ved det arbejde, han havde valgt at udføre.
Jimmi var også i Afghanistan på Hold 4, hvor han blev hårdt såret.
Han var glad for at skulle af sted igen på Hold 9.

Selv om han var en mand, der på den måde fulgte sit hjerte og førte sine ønsker ud i livet, var han klar over, at hans valg også havde en stor indvirkning på hans familie. Det betød meget for ham. Han ville gerne finde de ord, der kunne mindske bekymringen for familien hjemme i Danmark.
De var i hans tanker, da han kørte ud på sin sidste tur. En tur, der skulle ende sammen med hele kompagniet i Camp Bastion, hvor den lange rejse mod Danmark skulle begynde. Den tur fik en helt anden og dyb tragisk afslutning.

Jimmi vil blive husket af alle som en mand, der gav sig selv fuldt og helt. Han var en mand med meninger og drømme. En mand, der gik hele vejen for at nå det mål, han havde sat sig for. Hans glæde ved livet, hans ildhu og store hjælpsomhed gjorde ham til en afholdt mand i Bravo-kompagniet.
Jimmi var ikke blot en dygtig soldat, men også en rigtig god kammerat. Han glædede sig til de udfordringer og fornøjelser, der ventede hjemme i Danmark.

Om få dage vender kompagniet og kampgruppen hjem uden Jimmi, men med mindet om og savnet af ham. Vores tab er stort, og vores tanker og dybeste medfølelse er hos Jimmis familie.

Vi vil aldrig glemme dig.

Æret være Jimmis minde.Chefen for Bravo-kompagniet, major Thomas Falk Damkjær, skriver:

"Overkonstabel Jimmi Bøgebjerg Petersen
Lørdag den 7. august 2010 skulle have været en glædens dag, hvor Jimmi skulle køre den sidste tur til Patrol Base Line og derefter samles med resten af KMP i Price efter seks måneders fremragende tjeneste.

I stedet blev det en dag, vi vil mindes med våde øjne og blødende hjerter. Jimmi var taget med på en opsiddet patrulje mellem patruljebaserne, hvor de desværre ramte en IED, og IKK’en væltede omkuld. Jimmi fik hurtig og professionel hjælp fra både kollegaer og sanitetsfolk på stedet.
Han blev herefter fløjet til Bastion på felthospitalet, hvor han desværre blev erklæret død af sine skader. Jimmi var taget med på denne patrulje for at hente sin PMV, som stod på patruljebase Bridzar.
Da der blev spurgt om en hjælpende hånd, tilbød Jimmi sig som altid. Dette kendetegnede Jimmi, der altid var der, hvis nogen havde brug for hjælp. Som soldat var Jimmi altid 100 procent professionel. Når han gik i gang med en opgave, dedikerede han sig og helmede ikke, før han var helt tilfreds med udfaldet.

Jimmi var altid glad og klar med en hurtig kommentar. Han var en ildsjæl, der ikke kunne sidde stille, og havde man en ide eller opgave, var han altid klar med et forslag. Socialt var Jimmi et anker i kommandodelingen, og hans arbejdsiver og humør smittede af på hans kolleger, der gerne fulgte efter, når der skulle ”opfindes” ting, eller når noget bare skulle udbedres, så det blev, som Jimmi gerne ville have det.
Jimmi var vellidt i hele kompagniet for sin positive væremåde og tilgang til opgaverne, og han var aldrig bange for at tage ansvar og give sin mening tilkende. Jimmi havde en stærk vilje og ville altid gøre tingene ordentligt færdig. Han blev såret i Afghanistan under kamphandlinger på Hold 4, men ville tilbage og gøre hele turen færdig. Trods Jimmis skader kom han sig hurtigt og var med det samme indstillet på at komme tilbage til et kompagni, der skulle udsendes igen til Afghanistan.

Fra første dag i kompagniet var det en fornøjelse at arbejde sammen med Jimmi. Han vidste, der var nogen ting, han ikke kunne klare mere, men af sted skulle han og færdiggøre sin mission. Jimmi var en professionel soldat hvis indstilling og ansvarsfølelse, vi alle kunne se op til. Der blev aldrig gået på kompromis, og opgaven skulle løses lige til det sidste.

Jimmi var fremsynet og havde allerede planer, når han kom hjem. Han skulle renovere sit hus og ud og købe ny bil. Desuden ville han finde en ny og udfordrende stilling i forsvaret, hvor han kunne fortsætte med sine kollegaer.

Jimmi vil altid være i vores hjerter, og vi vil få et smil på læben hver gang, vi tænker på ham, for han var en livsspreder. Han vil blive savnet, og tabet af hans personlighed vil for altid mærke os alle i kompagniet.

Men det er på ingen måde at sammenligne med det savn, som hans mor og far og familie er blevet ramt af.

Vores tanker og dybe medfølelse er hos dem.

Æret være hans minde."


Tjenesteforløb:

1. august 2001 - 31. maj 2002 Indkaldt til 1 PNINFKPM/II GHR
1. februar 2007 Ansat ved STKMP/I LG
1. marts 2007 Ansat ved 2 MEKINFKMP/I LG
August 2007 - februar 2008 Udsendt til ISAF
1. marts 2008 Ansat ved 1 PNINFKMP/I LG
1. december 2008 Kontraktophør
1. august 2009 Ansat ved 2 PNINFKMP/I LG
Februar 2010 Udsendt til ISAF
Bisat:

Korsør Kirkegård, Kjærsvej 2, 4220 Korsør

Mindesten:
Mindesten i Korsør for Jimmi Bøgebjerg Petersen og Simon MundtJørgensen


Mindestenens placering:
Korsør Rådhuspark, Caspar Brands Pl. 10, 4220 Korsør