Overkonstabel-1 Jørgen Randrup


Søndag den 14. november 2010, var den 27 årige overkonstabel-1 Jørgen Randrup, fra Den Kongelige Livgarde, til fods på en sikringsopgave med fjernelse af vejsidebomber øst for Gereshk i Helmand- provinsen i Afghanistan, da han blev ramt af en vejsidebombe.

Jørgen Randrup blev omgående evakueret med en helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, men han blev erklæret for død ved ankomsten af lægerne.


Kompagnichefen Michael C. Tofts mindeord:
Ved middagstid d. 14. november 2010 stod solen højt på himlen, og det var blevet varmt efter en kold nat, hvor store dele af kompagniet var indsat i en ydre ring om et afghansk checkpoint, der skulle sikres for at kunne blive udbygget.


Det var tredje dag på en operation ledet af BRAVO kompagniet, hvor kompagniet havde bevæget sig igennem den grønne zone for at sikre ingeniørsoldaters rydningsarbejde af BBR, der forbinder hovedvejen igennem den danske kampgruppes område, med de check points, som sikrer ”Hydro Electro Plant”, der leverer strøm til Gereshk by. Den ellers stille dag blev afbrudt af en kraftig eksplosion, og Jørgen var taget fra os for altid.

 

Jørgen var en god soldat, en endnu bedre ven og et fremragende menneske. Jørgen var højt respekteret af sine nuværende og tidligere kollegaer; Jørgen havde over 7 års tjeneste og 3 missioner bag sig. Senest havde Jørgen været udsendt på hold 4 her i Afghanistan hvor Jørgen deltog i mange og hårde kampe og hvor han kom derfra uden skrammer. Jørgen virkede usårlig.Jørgen gjorde stort indtryk på folk pga. hans store personlighed og hans dejlige væsen, som alle hans venner vil huske ham for. Han var et naturligt samlingspunkt for både gruppen, delingen, kompagniet – vel næsten for hele regimentet. Han var dybt professionel, og hans erfaring og ihærdighed gjorde ham til en dyb inspiration for alle i kompagniet. Der var altid noget, som kunne optimeres, og han brugte meget tid på at opfinde og udvikle materiellet. Og på patruljer og andre opgaver viste han til en hver tid stor professionalisme, og når andre var ved at give op var han altid til stor støtte.Jørgen var et leve menneske som har levet livet fuldt ud på godt og ondt. Jørgen var en person med drømme og ønsker for fremtiden, men han var også en mand, som var tilfreds med sin fortid. Jørgen nåede at opleve mere på de 27 år han levede, end de fleste når på et helt menneskeliv, og han nåede at blive respekteret og elsket af flere mennesker, end vi kunne drømme om.Der er ingen tvivl om, at hvis fjenden skulle ramme kompagniet hårdt, så var der Jørgen han skulle ramme. Med det brag, den formiddag, ramtes ikke bare Jørgen men hele kompagniet og mange flere til.Vi vil gøre vores bedste for at kæmpe videre i Jørgens ånd, og med Jørgens dygtighed og gejst. Og samtidig kæmpe for at bevare den menneskelighed og rummelighed som Jørgen havde. Vi vil kæmpe videre for de mennesker der ikke har noget valg.Alle der kendte dig, og flere til, vil huske og savne dig for altid. Ære være dit minde kriger.DOMINUM PROVIDEBIT!

Jørgen Randrup – æret være dit minde.


Tjenesteforløb:

1. december 2003 Indkaldt til STKMP/ I LG
1. august 2004 Ansat ved 1 PNINGKMP/ I LG
Februar - august 2005 Udsendt til KFOR
August 2007 - Februar 2008 Udsendt til ISAF
1. september 2002 Ansat ved 1 LOGBTN/TRR
9. marts 2009 Ansat ved 2 PNINFKMP/ I LG
Juli 2010 Udsendt til ISAF


Bisat:
Fladbjerg Kirkegård, Brønderslevvej 56, 9900 Frederikshavn