Konstabel Jesper Nielsen

Torsdag den 23. marts 2006, blev den 20 årige overkonstabel Jesper Nielsen  fra Den Kongelige Livgarde, hårdt såret i benene ved en kraftig vejsidebombe nord for Al Hartha tæt på Basra i Irak.
Han døde senere samme dag på hospitalet af sine kvæstelser.
Jesper Nielsen var den 4. danske soldat, som blev dræbt i Irak.

Privat var Jesper Nielsen et meget omsorgsfuldt menneske, der med stor modenhed tog sig af sin mor og sin lillebror. Han var meget afholdt i sin hjemby.
Beslutningen om at tage til Irak havde han truffet efter nøje overvejelser. Foruden sin familie efterlader Jesper Nielsen sig en jævnaldrende kæreste.

Chefen for Hærens Operative Kommando, Poul Kiærskou:
"Torsdag den 23. marts 2006 vil for altid være en dato, der vil være prentet ind i vores hukommelse. En rædselsfuld dag, hvor vi alle blev ramt af chok, fortvivlelse og magtesløshed. Men Jesper og Jespers indsats for friheden - hans vilje til at hjælpe et folk i nød - vil få en fremtrædende plads i Livgardens historie."

Chefen for den danske bataljon i Irak, oberst Henrik Berg:
"Jeg og resten af bataljonen er dybt ulykkelige over tabet af Jesper Nielsen. Han var en dygtig soldat og en god kammerat."

Torsdag den 30. marts 2006 landede et af forsvarets Hercules transportfly på Flyvestation Karup med Jesper Nielsens kiste.

Mandag den 3. april 2006 fik Jesper Nielsen en militær begravelse, da han blev bisat fra Gimsing Kirke i Struer.


Æret være Jesper Nielsens minde

 

 

Tjenesteforløb:

  1. februar 2004: Indkaldt til 2 HBUKMP/II UDDBTN GHR
  1. juni 2004: Ansat i 4 HRUKMP/II UDDBTN LG
  1. februar 2006: Udsendt til IRAK med MEKINFKMP/II UDDBTN LG

 

Bisat:
Gimsing Kirke, Hjermvej 51, 7600 Struer.