Konstabel Thorbjørn Ole Reese

 

Onsdag den 26. september 2007 kl. 21.28, blev den 22 årige konstabel Thorbjørn Ole Reese fra Den Kongelige Livgarde, dræbt i Upper Gereshk Valley i Helmandprovinsen i det sydlige Afghanistan.

 

CHEFENS MINDEORD:
Oberst Kim Kristensen, chef for den danske bataljon i Afghanistan.
"Thorbjørn og Mikkel har betalt den ultimative pris.
I en alt for ung alder har de måtte lade deres liv i færd med at udføre det job, de var så dedikeret til, nemlig jobbet som professionel soldat.
At bekæmpe Taleban for derved at hjælpe den almindelige afghaner til et positivt og trygt liv var den opgave, som Thorbjørn og Mikkel var med til at løse i den urolige Helmand provins.
Deres offer må ikke være forgæves, hvorfor den danske bataljon vil forsætte bekæmpelsen af Taleban, således at det arbejde, som Thorbjørn og Mikkel var en vigtig del af, kan fortsætte.

Som far og som bror tænker jeg selv meget på de pårørende i denne ubærlige situation. Jeg ved, at Forsvaret vil give al den støtte, I har behov for, som en lille lindring i den svære tid.

Vi vil aldrig glemme Thorbjørn og Mikkel, og vi vil bevare mindet om to fantastiske kammerater.

 

Æret være deres minde."



LIVGARDENS MINDEORD:
Thorbjørn var en ung mand med hjertet på det rette sted.
Han havde mange venner, var socialt bevidst og med stor respekt for andre mennesker - også i det praktiske. Thorbjørn var overbevist om, at det betød noget at tage af sted til Afghanistan og hjælpe andre i nød.

Thorbjørn førte et aktivt friluftsliv. Thorbjørn begyndte ved forsvaret som værnepligtig ved Den Kongelige Livgarde i april 2005, og han forrettede under aftjening af sin værnepligt tjeneste som vagtgående Garder ved Livgardens Vagtkompagni i København i perioden 1. august til 30. november 2005.

Ud over sin udsendelse til Afghanistan var han med Panserinfanterikompagniet i Kosovo i perioden august 2006 til februar 2007.  

Thorbjørn voksede op i Vejle, og boede ved sin død i København.
Thorbjørn efterlader sig sin far og mor, sin lillesøster samt sin kæreste. Thorbjørn blev 22 år gammel.


Æret være Thorbjørns minde



Tjenesteforløb:

  1. april 2005: Indkaldt til 3/II UDDBTN LG
  1. december 2005: 5 HRUKMP/II LG

    August 2006 – februar 2007:Udsendt til KFOR

  1. marts 2007: 2 MEKINFKMP/II/LG
  1. august 2007: Udsendt til ISAF

 


Begravet:

Skibet Kirke, Skibetvej 166, 7100 Vejle